Kategorie

  • Máte raději bílé nebo červené víno? A co takhle sklenku zeleného :-)
    Máte raději bílé nebo červené víno? A co takhle sklenku zeleného :-)
    2511 Views Liked
    Vinho verde sice v doslovném překladu z portugalštiny znamená zelené víno, ale ve skutečnosti se jedná o mladé víno, které je k dostání v bílé, růžové i červené variantě.
    Read More
  • Confiança – kosmetika, které můžeme důvěřovat?
    Confiança – kosmetika, které můžeme důvěřovat?
    2057 Views Liked
    Další kosmetickou značkou z Portugalska, jejíž produkty si u nás můžete zakoupit je Confiança. Nejen proto, že confiança znamená portugalsky důvěra, jsem se rozhodla zjistit, jestli je tento název oprávněný a čím jsou tyto produkty unikátní.
    Read More
  • Zubní pasta Couto – malý zázrak ukrytý v tubě.
    Zubní pasta Couto – malý zázrak ukrytý v tubě.
    2454 Views Liked
    V dnešní době máme to štěstí, že si můžeme vybírat z celé řady produktů s nejrůznějšími účinky. Tak třeba zubní pasty, v každém obchodě s drogerií jich najdeme nespočet.
    Read More
  • Bordallo Pinheiro - kousek portugalské kultury, tradice i umění na vašem stole.
    Bordallo Pinheiro - kousek portugalské kultury, tradice i umění na vašem stole.
    1873 Views Liked
    Název této světoznámé portugalské značky nese jméno Raphaela Bordalla Pinheira, který byl jednou z nejvlivnějších portugalských osobností 19. století. Proslavil se v oblasti humoristické kresby, karikatury a tvorby keramiky a mnoha moderními umělci je považován za génia. 
    Read More
  • Tajemství portugalských krásek prověřené královnou Amélií i více než 90letou historií.
    Tajemství portugalských krásek prověřené královnou Amélií i více než 90letou historií.
    1778 Views Liked
    Produkty značky Benamôr by se na první pohled mohly zdát jen dalšími z řady kosmetických výrobků, ale nenechte se mýlit, již počátek historie této značky naznačuje, že se jedná o něco unikátního až tajuplného.
    Read More
  • Ochrana přírody skrze nákup výrobků z korku, 4.díl – pro zelenější svět
    Ochrana přírody skrze nákup výrobků z korku, 4.díl – pro zelenější svět
    1716 Views Liked
    V minulých částech tohoto seriálu bylo zmíněno neustále se zvyšující množství produktů, které se z korku vyrábí a také vyjmenovány některé důvody, pro které by měl o jejich pořízení uvažovat každý, komu na naší „modré planetě“ opravdu záleží. Pojďme se na tyto důvody podívat ještě jednou, podrobněji. 
    Read More
  • Ochrana přírody skrze nákup výrobků z korku, 3.díl – korek jako prostředek pro rozvoj místních komunit?
    Ochrana přírody skrze nákup výrobků z korku, 3.díl – korek jako prostředek pro rozvoj místních komunit?
    1696 Views Liked
    Již od starověku přinášel korek mnohým národům okolo Středozemního moře užitek v podobě funkčních a na používání příjemných produktů i v podobě zboží, které mohli prodávat, podporovat tak svoji ekonomiku a v konečném důsledku i udržitelnost svých komunit. To je koneckonců v kostce shrnutá situace i pro mnoho oblastí řešící své problémy v době dnešní. Korek samozřejmě nevyřeší všechny problémy světa, patří však mezi materiály, které stojí za to používat a podporovat. 
    Read More
  • Ochrana přírody skrze nákup výrobků z korku, 2.díl – Kde všude lze korek použít?
    Ochrana přírody skrze nákup výrobků z korku, 2.díl – Kde všude lze korek použít?
    1619 Views Liked
    Znalost a ochotné využívání unikátních vlastností korku není pouze věcí posledních desetiletí. Tato odumřelá vrstva kůry dubu korkového lákala na své charakteristiky obyvatelé zemí v oblasti Středozemního moře již od pradávna. Prokázáno je jeho používání již v době 700 let před naším letopočtem, konkrétně ve starém Řecku
    Read More
  • Ochrana přírody skrze nákup výrobků z korku, 1.díl – Co je korek?
    Ochrana přírody skrze nákup výrobků z korku, 1.díl – Co je korek?
    1829 Views Liked
    S korkem se lze setkat prakticky v každé domácnosti, ať již se jedná o korkové prostírání nebo o zátku dobrého vína. Vidět ale v korku jen a pouze materiál na výrobu těchto drobných, lehce nahraditelných, doplňků by byla chyba. Portfolio produktů z korku je mnohem širší a sahá od špičkových módních doplňků přes izolaci budov až po výplň přední části amerických raketoplánů.
    Read More
  • Portugalská vinařská oblast Douro – světový unikát
    Portugalská vinařská oblast Douro – světový unikát
    2192 Views Liked
    Svým návštěvníkům nabízí Portugalsko mnoho a není divu, že patří mezi neoblíbenější evropské destinace. Ať již se jedná o zlatavé pláže regionu Algarve, kouzelné centrum historického Lisabonu nebo barevnou flóru na ostrově Madeira, 
    Read More
  • Rozmanitost výrobků z korků
    Rozmanitost výrobků z korků
    2186 Views Liked
    Když se řekne korek, většina lidí ho dokáže celkem dobře identifikovat, jelikož je poměrně specifický. Podíváme-li se na jeho původ, musíme říci, že se jedná o přírodní materiál, jelikož jde o kůru z dubu korkového. Ta se jenom oloupe a stromu to nijak neublíží. Právě to je jasným důkazem toho, že korek je i materiálem, který je ekologický. Pokud vás zajímá, co všechno se z něho může vyrábět, podívejte se s námi na hlavní přehled výrobků z korkového dubu.
    Read More
  • Kabelky z korku - trend roku 2017
    Kabelky z korku - trend roku 2017
    1933 Views Liked
    Plánujete si koupit novou kabelku? Potom jistě víte, že současný trh nabídne mnoho různých možností. Je to přírodní nebo umělá kůže, koženka, látka, i řada jiných běžných materiálů. Pokud vám všechny připadají, že jsou příliš tuctové, zkuste něco originálního. Co je trendem roku 2017? Je to unikátní kabelka z korku. Zajímá vás, jaké jsou její přednosti a proč byste si ji měla pořídit i vy? Podívejme se na tento unikátní výrobek blíže.
    Read More
Showing 21 to 32 of 32 (2 Pages)
Produkty
Otevírací doba
  • Po-Ne 10:00-19:00
Kontakty
  • PORTUGUESA
    Panska 891/5
    110 00 Praha 1

Nákupní košík je prázdný