Kategorie

Představivost bez limitů v limitované edici

2200 Views 0 Liked

Co má společného umění s nádobím a dekorační keramikou? V případě kousků od Bordallo Pinheiro opravdu hodně. V repertoáru této známé portugalské značky najdete spoustu originálních výrobků propracovaných do podrobných detailů. O tom, jakých tvarů a podob může nabýt talíř nebo třeba miska, se můžete přesvědčit u jednotlivých kolekcí.  Každá sada nádobí je vytvořena na nějaké téma a nechybí jí dávka kreativity, fantazie, nevšedního designu, ale také hravosti a smyslu pro humor. Ovšem vedle kolekcí (ne)obyčejného nádobí a dekorací pro domácnost, představuje Bordallo Pinheiro také zcela unikátní kusy, u kterých můžeme doslova mluvit o uměleckých dílech opatřených certifikáty a dostupných pouze v omezeném počtu na celém světe. Za vznikem těchto skvostů stojí umělci z Portugalska a Brazílie, kteří se inspirovali dílem Raphaela Bordalla Pinheira a zároveň se nebáli popustit uzdu své fantazie.

Mezi unikátními limitovanými kolekcemi je například speciální kolekce “WWB – Worldwide Bordallianos“. V omezeném množství 250 kusů můžeme obdivovat “Figo“ (= fík) od Pauly Rego (portugalská malířka a grafička žijící v Londýně).

    


A “Banana Prata Madeira“ (= banán “stříbrný“ z Madeiry) do něhož svůj umělecký styl vložila Nini Andrade Silva (světoznámá interiérová designérka pocházející z Madeiry).
https://www.youtube.com/watch?v=U26Eht8c3DI&ab_channel=BordalloPinheiro

Dalším neméně pozoruhodným dílem, tentokrát ze speciální kolekce “20BB - Bordallianos do Brasil“, je polévkové terina “Caldos da Rainha“ od brazilské umělkyně Adriany Barreto, kterou najde také v naší nabídce. Tento skvost můžete navíc vidět naživo v naší prodejně! Přijďte se podívat a nechte se vtáhnout do světa umění, kde hranice určuje představivost a kde nic není nemožné.

Vaše Tereza, za tým Portuguesa.

Leave a comment

Log in to post comments

Produkty
Otevírací doba
  • Po-Ne 10:00-19:00
Kontakty
  • PORTUGUESA
    Panska 891/5
    110 00 Praha 1

Nákupní košík je prázdný