Kategorie

Co se skrývá za jedním přírodním mýdlem?

4482 Views 0 Liked

IMG_2252.JPG IMG_2253.JPG IMG_2236.JPG


Jedním z oblíbených produktů, které si u nás často kupujete jsou klasická tuhá mýdla. A není se čemu divit, tato portugalská mýdla opravdu stojí za pozornost. Nejen, že krásně a často i nevšedně voní, ale jedná se o přírodní kosmetiku s dlouholetou tradicí výroby, což v kombinaci s nejnovějšími technologiemi dává vzniknout výjimečným produktům. Tentokrát se podíváme tak trochu za scénu, tedy na to, co vše se odehrává, než se mýdlo dostane do naší prodejny, resp. vaší koupelny. Vybrala jsem si pro vás značku Ach Brito která patří mezi nejoblíbenější a zároveň nejstarší firmy existující v Portugalsku. Motem této společnosti je „Zachovávat odkazy z minulosti. Odpovídat aktuálním požadavkům. Přijímat výzvy budoucnosti.“ Historie a zkušenosti s produkcí mýdel trvají již více než sto let. Během výroby je kladen důraz na kvalitu, nejen pokud jde o suroviny a zpracování, ale také u balení a celkového designu produktů. "Know how” je předáváno z generace na generaci a dodnes jsou používány původní výrobní postupy. 

mýdla.jpg

 

Jak se tedy mýdla v Ach Brito dělají?

Celý proces je rozdělen do několika fází.

Nejprve jsou smíchány všechny potřebné komponenty (jako je např. mýdlová pasta, parfém a éterické oleje). Míchání se opakuje tak dlouho, dokud není vytvořena směs se stejnou konzistencí. Následuje válcování, díky kterému vznikne jednotná hmota s přesným obsahem všech složek. V dalším kroku je z  mýdlové pasty odstraněn veškerý vzduch, aby byla zajištěna správná tuhost a trvanlivost mýdla. Pasta ztuhne a vznikne velký kus mýdla. Tento mýdlový kus je postupně nakrájen na jednotlivá mýdla, která se jedno po druhém tvarují do finální podoby. Dále proběhne důkladná kontrola kvality odborníky, takže do konečné balící fáze míří jen ty kusy, které perfektně splňují všechny standardy kvality. V posledním kroku je znovu prověřena kvalita, a pokud je vše v pořádku, jsou mýdla ručně balena, což vyžaduje přesnost, znalost správné techniky a v neposlední řadě také láskyplnou péči.

A pak už mohou mýdla putovat do obchodů, v případě Ach Brito jsou, kromě domovského Portugalska, produkty dodávány do více než 50 zemí. Spojte příjemné s užitečným a dopřejte svým rukám výjimečnou péči. V naší nabídce aktuálně najdete přírodní mýdla s propolisem, aloe vera, borovicovým dehtem nebo pemzou. Jedná se o mýdla, která nejen vyživují pokožku, ale působí také protizánětlivě či antibakteriálně, a k tomu všemu ještě pěkně voní. 

Přeji vám krásné provoněné březnové dny!


Vaše Tereza,
za tým Portuguesa.

Zdroj:
https://achbrito.com/pt3/sobre-achbrito/

Leave a comment

Log in to post comments

Produkty
Otevírací doba
  • Po-Ne 10:00-19:00
Kontakty
  • PORTUGUESA
    Panska 891/5
    110 00 Praha 1

Nákupní košík je prázdný