Blog categories

Keramika do interiéru

2530 Views 0 Liked

Pěkné nádobí, ozdobné předměty nebo jen originální a hezky zpracovaný, obyčejný stojánek na svíčku – právě tyto malé detaily jsou tím, co dělá z bytu nebo domu skutečný domov. Není jistě problém vybavit se v tomto směru v kterémkoliv supermarketu. Pokud ale patříte mezi ty, kteří chtějí něco více a místo nevýraznosti sériové výroby požadujete výrobky se skutečnou duší, pak byste měli věnovat pozornost spíše dekoračním prvkům s opravdovou uměleckou hodnotou. Právě takové nabízí portugalská značka keramiky Bordallo Pinheiro. Tato keramika vašemu domovu ostudu rozhodně neudělá, právě naopak, rozhodnete-li se vyzdobit svůj byt či dům právě touto keramikou, jasně dáte najevo, že vkus ani láska ke skutečné kvalitě vám nejsou cizí. V čem konkrétně tkví ale kouzlo keramiky Bordallo Pinheiro?

Dědictví značky Bordallo Pinheiro

Raphael Bordallo Pinheiro byl jednou z nejvýznamnějších osobností portugalské společnosti druhé poloviny 19. století, minimálně té části, která inklinovala k umění. Mimo jiné stál spolu se svým synem Gustavem Bordallem Pinheirem u zrodu společnosti zabývající se právě výrobou – lépe řečeno uměleckou tvorbou – keramických předmětů. Ve svém oboru patří značka Bordallo Pinheiro k těm nejvýznamnějším, její výrobky zdobí domácnosti po celém světě a firemní prodejny naleznete kromě Portugalska i v Paříži či v Madridu.

Keramika Bordallo Pinheiro vzniká v městečku Caldas da Rainha, asi 75 km od Lisabonu a postupy, které zde využívají, jsou zásadně tradiční, některé z nich dokonce i několik staletí staré. Samozřejmostí jsou vysoce kvalitní výrobní postupy, která činí z každého jednoho kusu keramiky Bordallo Pinheiro unikátní kus s vysokou uměleckou hodnotou, svého druhu jediný na světě.

Bordallo Pinheiro dnes

Nabídka Bordallo Pinheiro je velice široká, vždy se ale můžete spolehnout na prvotřídní zpracování a nejvyšší kvalitu. Vybírat si mohou zákazníci z řady tematických sérií a keramických předmětů zahrnující jak předměty čistě dekorační, tak takové, které např. v kuchyni také skutečně poslouží, i ty ale mají skutečnou uměleckou hodnotu. Keramika velmi často odráží portugalského ducha, objevuje se motiv ryb nebo ovoce. Z každého předmětu potom čiší touha po dokonalosti a smysl pro detail.

Keramika Bordallo Pinheiro představuje i 135 let poté, co spatřila světlo světa, unikátní příležitost, jak svoji domácnost vyzdobit na úrovni a se skutečnou přidanou hodnotou. Klasické nádobí, karafy, stojánky na vajíčka… to jsou jen některé z předmětů, které naleznete v obchodech s nejznámější portugalskou keramikou. Bordallo Pinheiro přitom není značka, která by ustrnula v minulosti a neměla by co dát i moderním interiérům, právě naopak. Brand sbírá i moderní ceny za design, např. tu kterou získala v roce 2018 kolekce Artichoke.

Keramické předměty nemusíte vždy nakupovat pouze pro sebe, hledáte-li dárek, který by byl skutečně na úrovni, i pak je Bordallo Pinheiro tou správnou volbou. Prohlédněte si nabídku keramiky Bordallo Pinheiro v obchodě Portuguesa a sami se rozhodněte pro předměty, které jsou vašemu srdci a cítění nejbližší.

Leave a comment

Log in to post comments

Products
Working hours
  • Mo-Su 10:00-19:00
Contacts
  • PORTUGUESA
    Panska 891/5
    110 00 Praha 1

Nákupní košík je prázdný