Blog categories

Rozmanitost výrobků z korků

2213 Views 0 Liked

Když se řekne korek, většina lidí ho dokáže celkem dobře identifikovat, jelikož je poměrně specifický. Podíváme-li se na jeho původ, musíme říci, že se jedná o přírodní materiál, jelikož jde o kůru z dubu korkového. Ta se jenom oloupe a stromu to nijak neublíží. Právě to je jasným důkazem toho, že korek je i materiálem, který je ekologický. Pokud vás zajímá, co všechno se z něho může vyrábět, podívejte se s námi na zajímavé korkové výrobky.

Přirozená součást domovů

Začneme tím, co dnes můžeme považovat za v podstatě klasické a také celkem známé využití. Korek je používán v našich domovech, kde z něho může být vyrobena třeba podlaha, stejně jako jsou velmi oblíbené také obklady na zeď. Ty nebyly lákavou volbou pouze v minulosti, jelikož se do popředí dostávají i nyní. Když budeme v segmentu našich domovů stále, nesmíme zapomínat na to, že korek je také skvělým materiálem pro výrobu různých dekorací. Už dávno se nevystavují jenom věci, které dostaneme, nebo je přivezeme z cest. Stejně tak si lze zajímavé dekorace i koupit. Dále korek neopomíjejme ani v souvislosti s řadou praktických věcí, jako jsou třeba zátky na lahev, podnosy, nebo různé podložky. Možností je zkrátka a jednoduše více než dost.

Co takhle módní doplňky?

Že korek nemůže pronikat do světa módy? To je velký omyl. Když se podíváte na výrobky právě tohoto segmentu, jasně se přesvědčíte o tom, že do něho pronikat může. A velmi dobře se mu to daří. Když se máme na segment módních doplňků vyrobených z korku podívat blíže, tak dominují například různé ozdobné věci. Mezi takové můžeme zařadit například náramky na ruku, nebo také náhrdelníky na krk. Stejně tak mohou nahradit i klasické šperky, jako náušnice. Dále není problém pořídit na našem trhu i módní doplňky ze segmentu těch praktických. Příkladem mohou být pánské a dámské pásky. A to nejenom v typických barvách, ale i v celé řadě jiných odstínů.

S korkem i na cesty

Tento ekologický materiál nezklame ani ve chvíli, kdy je cílem vyrobit z něho něco zajímavějšího a odvážnějšího. Doslova lze říci, že s ním lze vyrazit na cesty. Pokud něco ocení ženy, jsou to rozhodně kabelky, které se dokonale vyrovnají i klasickým materiálům. Korek ale mohou využít třeba i podnikatelé, kteří si pořídí stylové business tašky. Nezapomínejme ale ani na segment volnočasové módy, kdy není problémem nosit na zádech batoh , který je také vyrobený jenom z korku. Zaujme vzhledem, kvalitou i nosností. Kdo hledá originalitu, ten rozhodně zklamán nebude.

Co dále tento materiál umožní?

Jak je vidět, díky různým možnostem zpracování tohoto materiálu není žádným problémem to, že je z něho vyrobeno opravdu cokoliv. Podívejme se proto i na několik posledních věcí, které můžete mít každý den při sobě. Jsou to třeba jak klasické pánské i dámské peněženky, tak se může jednat třeba také o peněženky na mince. Dále neopomíjejme třeba také různá pouzdra, a to například na váš tablet, nebo i na mobilní telefon. Chybět nemusí ale ani pouzdra na brýle. Kdo chce být při své cestě ven opravdu originální, může vsadit i na korkový klobouk, nebo třeba dokonce i kšiltovku. Ano, i ta je dnes jedním z produktů, jehož základem není nic jiného, než přírodní korek.

Možností je stále více

Jak dokazuje náš přehled, různých druhů zboží, které je možné vyrobit právě z korku, je více než dost. A stále se rozšiřuje. A to jak pro originalitu, tak i pro kvalitu a v neposlední řadě je důvodem také to, že se jedná o výrobky z korku s důrazem na ekologii. Nejenom ten, kdo vyznává tento životní styl, ale i ten komu nevyhovují různé prefabrikované produkty, může najet na vlnu, která využívá snadno dostupnou kůru známé dřeviny.

Leave a comment

Log in to post comments

Products
Working hours
  • Mo-Su 10:00-19:00
Contacts
  • PORTUGUESA
    Panska 891/5
    110 00 Praha 1

Nákupní košík je prázdný