Blog categories

Kabelky z korku - trend roku 2017

1957 Views 0 Liked

Plánujete si koupit novou kabelku? Potom jistě víte, že současný trh nabídne mnoho různých možností. Je to přírodní nebo umělá kůže, koženka, látka, i řada jiných běžných materiálů. Pokud vám všechny připadají, že jsou příliš tuctové, zkuste něco originálního. Co je trendem roku 2017? Je to unikátní kabelka z korku. Zajímá vás, jaké jsou její přednosti a proč byste si ji měla pořídit i vy? Podívejme se na tento unikátní výrobek blíže.

Dokonalý vzhled

Kabelka není jenom praktickou nezbytností, jelikož v ní můžete mít po ruce vše, co během dne potřebujete. Nezapomínejte také na fakt, že kabelka je také módním doplňkem vás samotné, i vašeho outfitu. A právě to je pochopitelně důvod, proč si vybrat korek. Když si porovnáte kabelky právě z tohoto materiálu, a z toho běžného, už na první pohled vám bude jasné, že jsou zcela unikátní. A právě to je důvod, proč si je pořídit. Pokud chcete být středem pozornosti a nezapadnout do davu, je to důvodu, proč se o takovou kabelku zajímat.

Perfektní vlastnosti

Není to jenom dokonalý vzhled, který mnohou kabelky z korku nabídnout. Dalším pozitivem je rozhodně jejich kvalita. Tu dokládá třeba i to, že z korku se mohou vyrábět i další prvky oblečení, jako jsou třeba boty. A děje se tak už od čtrnáctého století. To je jasný důkaz o tom, že i kabelka dokáže vydržet každodenní používání. Trendem ve světě módy je totiž kromě krásy doplňků také jejich kvalita a odolnost. Když se podíváme na vlastnosti korkových kabelek blíže, rozhodně potěší jejich celková odolnost a tedy i dlouhá životnost. Dále nesmíme zapomínat na to, že mohou zaujmout i nosností a tak si do nich můžete vložit v podstatě cokoliv. Vše doplňme také informacemi o tom, že korek je materiál, který dokáže odpuzovat vodu. Když kabelka zmokne, nemusíte se o ní, ani o své věci bát.

Ekologie je na prvním místě

Trendem posledních let je také ekologická odpovědnost. A i v tomto směru vás dané kabelky nezklamou. V první řadě proto, že je korek přírodním materiálem, který se nejenom dokáže velmi dobře rozložit, ale i proto, že se jedná o materiál, který je plně recyklovatelný. Z kabelky tedy může být vyrobeno i cokoliv jiného. Dále neopomíjejme ani fakt, že při získávání suroviny z korkového dubu nedochází k jeho pokácení. Pouze je seškrábána jeho svrchní korková vrstva. Nejenom, že během této činnosti nedochází k poškození daného stromu, ale jisti si můžete být také tím, že strom dokáže tuto vrstvu také obnovit, a to zhruba za 9 let. Poté může být opět použita. Velkou zajímavostí je i to, že pokud je kůra seškrábána skutečně důkladně, může být z jednoho stromu získáno až 45 kilogramů materiálu, který pochopitelně vystačí na opravdu ohromné množství kabelek.

Leave a comment

Log in to post comments

Products
Working hours
  • Mo-Su 10:00-19:00
Contacts
  • PORTUGUESA
    Panska 891/5
    110 00 Praha 1

Nákupní košík je prázdný